Uitreiking Spinozalens 2022

Cropped Spinozalensrondikoonwhitespaceweb Icon1 02metwhitespace.jpg
Op 17 november aanstaande overhandigt de Haagse locoburgemeester Robert van Asten de Spinozalens 2022 aan prof.dr. Martha C. Nussbaum. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Campus Den Haag (locatie Wijnbergen) van de Universiteit Leiden. Professor Nussbaum is niet in de gelegenheid om live aanwezig te zijn, maar wordt via een video-verbinding met de Spinozalens geëerd en geïnterviewd. 

De avond staat voornamelijk in het teken van de capability-benadering van Nussbaum, waarin zij haar ideeën verwoordt over sociale rechtvaardigheid in relatie tot menselijke mogelijkheden. Tot op de dag van vandaag is haar theorie over menselijke capabilities van ongekend grote invloed op het gebied van de mensenrechten en in het sociale domein. Mede op grond haar capability-benadering heeft de jury van de Spinozalens 2021-2022 Nussbaum tot laureaat uitgeroepen. Juryleden prof.dr. Jet Bussemaker, prof.dr. Martine De Vries en em.prof.dr. Erik Schokkaert, allen juryleden, gaan tijdens de avond nader in op de actualiteit van Nussbaums theorie.
Tevens maakt Jet Bussemaker  de winnaars van de scholierenwedstrijd Designing the Digital Good bekend. De wedstrijd, die op 15 september jl startte en de opmaat naar deze uitreiking vormt, staat geheel in het teken van de capability-benadering en het mentale welzijn van jongeren in de digitale wereld. Het winnende team geeft een korte presentatie van hun ontwerp.
De openbare bijeenkomst is deels in het Nederlands, deels in het Engels. Deelname is gratis. Inloop: vanaf 19.30 uur. Start: 20.00 uur. Na afloop is er een borrel. Graag aanmelden via info@spinozalens.nl voor 7 november as.

Deze website gebruikt cookies om een zo prettig mogelijk ervaring te creëren.