Lezing Latour en uitreiking Spinozalens 2020

Op 23 november 2020 geeft laureaat Bruno Latour via livestream een lezing voor Radboud Reflects. Een dag later reikt Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, op virtuele wijze de Spinozalens 2020 uit. Beide evenementen zijn via YouTube terug te zien.

In het kader van de Spinozalens 2020 geeft Bruno Latour op 23 november een lezing voor Radboud Reflects. Thema is Het Parlement van de Dingen, Latours pleidooi voor de representatie van niet-mensen in ons politieke systeem. Na de lezing gaat filosoof Arjen Kleinherenbrink in gesprek met hem. Het programma is later via het YouTube-kanaal van Radboud Reflects te zien. Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Op 24 november 2020 reikt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema de Spinozalens 2020 uit aan Bruno Latour. Vanwege de coronacrisis vindt ook de uitreiking online plaats. De ceremonie is onderdeel van het avondprogramma dat op 24 november van 20.00 tot 21.30 uur gestreamd zal worden vanuit de Concertzaal van het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis. Ook deze avond staat in het teken van het Parlement van de Dingen. De avond wordt gepresenteerd door filosoof en Denker des Vaderlands Daan Roovers. Essayist Bas Heijne interviewt Bruno Latour, mede op basis van vragen van de bekende denkers Donna Haraway en Chantal Mouffe, en techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek, lid van de jury voor de Spinozalens 2020.

De avond wordt in samenwerking met De Ambassade van de Noordzee georganiseerd. Voor meer informatie over het programma, zie de site van medeorganisator Felix Meritis. De avond is terug te zien via deze link.

De uitreiking vormt het hoogtepunt van het educatieve en publieksprogramma Welkom in het Parlement van de Dingen. Het programma bestaat onder meer uit een ontwerpwedstrijd voor studenten, parlementssessies van de Noordzee voor het voortgezet onderwijs, een schrijfwedstrijd, lezingen en diverse exposities. De publieksevenementen vinden van 19 t/m 27 november plaats op meerdere plaatsen in Nederland. Meer informatie hierover vindt u hier.

Ter gelegenheid van de Spinozalens 2020 verschijnen er twee boeken bij uitgeverij Boom: Het parlement van de dingen van Bruno Latour en Stem van de Noordzee met bijdragen van onder meer jurist Laura Burgers, en filosoof en schrijver Eva Meijer.

Deze website gebruikt cookies om een zo prettig mogelijk ervaring te creëren.