Spinozalens, een onderscheiding voor 
denkers over ethiek
EVENEMENT

Kwame Anthony Appiah: Oproep Scholierenwedstrijd

De stichting wil jongeren kennis laten maken met Kwame Anthony Appiah, de Spinozalens laureaat 2016. In samenwerking met Van Dijk Educatie en Boom Filosofie schrijven wij een scholierenwedstrijd uit. Het onderwerp is ‘Slavernij’, een hoofdstuk uit Appiah’s boek De erecode, dat gratis beschikbaar is.

Wij roepen leerlingen op een vraag over dit onderwerp te bedenken die zij graag aan de laureaat willen stellen. De klas stuurt de meest prikkelende vraag (graag in de Engelse taal) in, liefst met een (telefoon)filmpje van hooguit twee minuten. 

Download hier het hoofdstuk ‘Slavernij’ uit het boek De erecode

U kunt het hoofdstuk hier gratis downloaden als e-pub >>

 

Verzin een vraag en maak een filmpje

De klas stuurt de winnende vraag én het filmpje vóór 15 oktober a.s. in via WeTransfer naar het mailadres spinoza@vandijk.nl


Een deskundige jury onder voorzitterschap van Dirk Oosthoek beoordeelt de inzendingen.

Uiterlijk 29 oktober a.s. worden vijf winnende schoolklassen met hun docent uitgenodigd voor een meeting met de laureaat. De winnaars worden ook gepubliceerd op de website van de Spinozalens.

De bijeenkomst vindt op woensdag 23 november plaats in Utrecht, van 13 tot 15 uur. De stichting zorgt voor busvervoer en een lunch. Vanzelfsprekend krijgen alle aanwezige leerlingen een prijs.
Bovendien vragen wij Kwame Anthony Appiah wat hij de meest prikkelende vraag vindt; die docent wordt nog eens apart in het zonnetje gezet!

Geïnteresseerd? Aanmelden vóór 15 juli a.s. via het e-mailadres info@spinozalens.nl


Stichting Internationale Spinozaprijs

Telefoon: +31 (0)6 20 73 95 01
e-mail: Neem contact op

KvK Amsterdam 33298972


een website van: